Over Rogier (sinds 1976)


Contact maken, mensen met zichzelf en elkaar in verbinding brengen: het loopt als een rode draad door mijn leven en carrière. En ook energie geven én krijgen: het geeft me ontzettend veel voldoening. 

Bovenal kan ik de laatste 23 jaar mijn ei kwijt als bezield trainer en coach. Vanuit mijn specifieke achtergrond – ik volgde een sociaalpedagogische studie in Breda, studeerde daarna journalistiek in Tilburg en Arbeids- en Organisatiepsychologie in Utrecht, Hypnotherapie en Stress & Burnout-coaching – ondersteun ik uiteenlopende organisaties, teams en individuen bij het uitstippelen van een route voor de toekomst. Om die route vervolgens, samen met de mensen om wie het gaat, te bewandelen: in inspirerende trainingen en coachingsessies waarbij alles draait om de persoonlijke leerdoelen van deelnemers.

Wat doe ik nog meer?

In 2001 rolde ik bij Omroep Brabant als 25-jarige het televisievak in. Als presentator ontmoet ik veel boeiende mensen en kon ik mijn aangeboren nieuwsgierigheid helemaal kwijt. In het verlengde van mijn televisiewerk richtte ik me op het maken en inspreken van bedrijfsfilms en het presenteren van evenementen.

Op mijn website rogiervanoosterhout.nl lees je meer over mijn werk als trainer/coach, als presentator/dagvoorzitter en als voice-over. Daarnaast zijn er nog meer passies waar ik mijn creatieve ei in kwijt kan. 

Zo maakte ik, samen met Daniëlle van de Wouw en illustratror Alexia Pnevmatikos, een kinderboek: Coole Koen. De hoofdrol daarin is weggelegd voor Poepoe en Nounou: een gezellige, luie olifant en een tamme, drukke zebra. Dat smaakt naar meer!

Maar het liefste van alles, ben ik vader van Tijmen en Maxim.